Jak na mobilní internet v USA

Právě cestuji po Kalifornii a stejně jako mnozí jiní jsem řešil problém mobilního připojení na internet. Mám pro vás skvělou zprávu, protože to lze překvapivě snadno a za stejné peníze jako u nás!

Roaming je drahý, americká SIM karta se vyplatí více

Při cestování po Evropě máme dnes k dispozici řadu možností, jak být online i v zahraničí př. Vodafone Passport o kterém jsem psal před pár měsíci. Bohužel pokud cestujeme za hranice Evropy, je nejlevnější způsob připojení přes místní SIM kartu. Bohužel ne v každé zemi jsou k dispozici předplacené karty pro cizince (paradoxně třeba Japonsko se ukázalo jako země, kde nelze získat mobilní připojení za rozumné peníze). Dnešní článek je ale o USA. Tam je to velice snadné.

SIM kartu koupíte snadno přes internet

Jako první je nutné koupit si americkou SIM kartu. Jako nejrozumnější operátor se jeví AT&T. Má předplacenku nazvanou GoPhone. Ideální je ji koupit již z domova přes eBay. Nemusíte ji tak shánět na místě a zároveň je levnější, dá se sehnat za cca $7 (běžná cena $15). Pokud máte stejně jako já iPhone 4, je nutné počítat s tím, že je možné koupit jen standardní velikost. Nicméně průměrný geek by měl zvládnout vytvořit MicroSIM během chvíle 🙂

Nyní je potřeba SIM kartu aktivovat . To můžete provést i z domova. Stačí zadat ICCID (unikátní číslo SIM). Ještě po vás budou chtít zadat IMEI telefonu. Toto číslo se ale nekontroluje, takže systém akceptuje i samé nuly. Nyní by vám měl systém již přidělit telefonní číslo. Nastává fáze dvě, která již bohužel musí být provedena z americké půdy.

Poslední fáze a je hotovo

Nyní je nutné přihlásit se na internetu do administrace. Heslo do administrace dorazí na vaše nové telefonní číslo. Poslední fází je dobití kreditu a nastavení datového plánu. Na adrese https://www.myprepaidrefill.com/ můžete přes kreditku vložit kredit. Funguje i česká, na okně zadání adresy stačí použít třeba vašeho hotelu. V mém případě jsem si tedy dobil $25 a také rovnou nastavil, že tyto peníze chci použít na datový plán s limitem 500MB (cena se letos snížila na polovinu z původních $50).

Pokud chcete zjistit, jak jste na tom s množstvím přenesených dat, zjistíte tento údaj v administraci kam se přihlásíte na www.paygonline.com Pokud vám nejde vybrat země, zkuste tímto procesem projít přes španělskou verzi stránky (odkaz je pod formulářem kam se zadává číslo). Mě to pomohlo.

Operátor AT&T má i docela dobré pokrytí přes 3G (alespoň v oblasti Kalifornie, kde se momentálně pohybuji). Pokud ho chcete využívat na iPhone, je nutné nastavit správně datový profil. Nejsnadnější způsob je navštívit z vašeho iPhone stránku http://www.unlockit.co.nz/unlockit/ a vybrat profil US – AT&T (wap.cingular). Ten se vám následně automaticky nainstaluje do telefonu.



Komentáře

  1. Aleq 23.01.12 17:10

    Comment Arrow

    Diky moc za zkusenosti, na konci unora vyzkousim. SIMka je uz doma :)


  2. David 30.03.12 15:31

    Comment Arrow

    Vyborne. Neco takoveho jsem hledal. Po aktivaci a opusteni USA … jak dlouho vydrzi SIMka funkcni pro pristi navstevu? Pripadne da se to nejak prodlouzit treba dobitim kreditu atd. ? Diky


  3. Aleq 30.03.12 15:36

    Comment Arrow

    Pozor, aktivoval jsem si SIMku necelej mesic predem a ve statech uz nefungovala a musel jsem si ji tam koupit znovu za plnou cenu 20 USD (po sleve) :-( Doporucuju ju aktivovat az tam. Jinak expiruje po 30 dnech, jak rikali – pay as you go, rozhodne to neni pro prilezitostny pouziti. Je pro kontinualni, bohuzel.


  4. David 31.03.12 11:05

    Comment Arrow

    AT&T GoPhone refill cards are available in these amounts:

    $15 (30-day expiration)
    $25 (90-day expiration)
    $50 (90-day expiration)
    $60 (90-day expiration)
    $100 (1-year expiration)

    Diky. Pocitam, ze po dobiti kreditu se expirace posune o dalsich 30/90/360 dni. Kdyz uz expiraci dojde, tak to asi uz nepujde dobit, ze ?


  5. MarksX 12.04.12 23:03

    Comment Arrow

    SIMku mam plne aktivni -dosla mi sem aktivovana…
    Chapu spravne ze do site se pripojim az na miste po priletu? tzn. ze u nas neni roaming(jen Mexico,Canada)?
    Zde tel. Motorola-Atrix(AT&T) hlasi Invalid SIM card. Pri aktivaci na americke půde bylo vse v poradku.
    Pristup do uctu:
    Pay As You Go Online na „https://www.paygonline.com/websc/Logon.do“ mam, zde je taky vse v poradku 90denni expirace bezi to je v poradku.
    No kazdopadne za par dnu to zjistim tak jako tak…


  6. Aleq 13.03.13 19:43

    Comment Arrow

    Pozor, AT&T pred nejakym mesicem zmenilo politiku a mobilni data jde koupit POUZE spolu s hlasovym tarifem. Nejlevnejsi rozumny reseni tak vychazi na $25 hlasovy tarif + $15 data (200MB).

    A pozor #2 – nektere SIM karty z eBAYe funguji nejak divne. Fungovala mi v Nokii E52, ale nefungovala v zadnem ze dvou nasich (ruznych) Androidu – pouze tisnova volani. V AT&T v SF ovsem byli natolik vstricni, ze i po vysvetleni, ze dana SIM byla asi soucasti jejich obycejnyho telefonu (a s jinyma telefonama nemusi fungovat), mi tu simku zadarmo vymenili za jinou a Internet se rozjel. Rovnez neco povidali o tom, ze v Bay Area nema fungovat bezny AT&T datovy plan, ale ze existuje zpusob jak telefon naprogramovat (tim mysleli zadat APN), kdy to jede. Ze oni to ale nedelaji a nemaji delat, jen mi to jakoby pratelsky rikaji. Ze na Internetu jsou navody. Hadam, ze to je nastaveni APN na Cingular. Mam custom ROMku ktera mela vsechno prednastaveny takze to s opravenou SIMkou tento APN vybralo a Internet naskocil. Jelo dokonce HSDPA+, coz mi na FL zacatkem 2012 nefungovalo, pokud se nemylim.


  7. Libor 03.04.13 04:23

    Comment Arrow

    Zdravím. Včera jsem si byl v San Franciscu koupit zmiiněný internet u AT&T a SIMkartu dostanete zdarma, a následně si u nich dobijete 1GB data internet na 30 dní za 65 dolarů (pro smartphone). Internet jsem zatím zkousel jsem v centru San Francisca a je celkem pomalý, ale za tu cenu je to dobré.


  8. Petr Veselý 19.01.17 08:42

    Comment Arrow

    Ja si koupoval SIM kartu přímo v ČR na http://www.simusa.cz a měl jsem volaní do ČR zdarma a neomezený internet. Stalo to je $29 na měsíc. Takže za mě spokojenost. Je to pokrytí je horší. Ale ve městech to bylo v pohodě.


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.